yapacak hiçbir işinin olmadığı o ikircikli an

ve ah! mutlaka ama mut-la-ka, kainatın dalgınlığına geldiğin an... çünkü insan "ne yaparsa yapsın da yeter ki bir şey yapsın" diye yaratıldı... yani bir insan'ın hiçbir işinin olmaması ne mümkün... ama işte durayazdı hayat, es verdi işlevsellik... öyle boş ve sallantılı ki şu an için, hani neredeyse suçluluk içindesin... öylesine yok ki herhangi bir faaliyet gerekliliğin, "her şeyi" yapabilirsin...

gelelim mevzudaki ikirciğe... seçmek fiilinden en çok nefret ettiğin an olacak o an... ikircik aslan parçası zira!

yemek mi yapsam, gitar mı çalsam, oyun mu oynasam, nette mi dolaşsam, dışarı mı çıksam, biri mi gelse, birine mi gitsem, televizyon mu izlesem, dvd mi izlesem, kitap mı okusam, bir şeyler mi yapsam, puzzle mı yapsam, duş mu alsam, alışverişe mi gitsem, dantel mi dant'sem, örgü mü örg'sem... allaam yareppim n'etsem?

düşünür düşünür karar veremez, doğru tercihten emin olamazsın ve sonunda anlarsın... yapacak hiçbir işinin olmadığı o ikircikli an, bin bir işinin olduğu ahir ömründen daha yorucu olabilir... insan "yapmak/etmek" için yaratılmış oğlum... ya da bilemedin kızım... var mı aksini iddia eden? mesela sen? hiçbir işin yokken buradasın ve burada olmak yerine yapabileceğin bir ton şeyin suçluluğu ve tedirginliğiyle yorgunsun... insansın! heyhat insansın!

0 Responses to "yapacak hiçbir işinin olmadığı o ikircikli an"

Yorum Gönder