The Invention of Lying


Ricky Gervais ve Matthew Robinson’un birlikte yazıp yönettikleri The Invention of Lying 2009 yapımı bir komedi. Ahlak, dürüstlük ve yalan üzerine, bolca dini göndermeyle bezeli, hafif Hollywood romantiği baharatlı ve ama sonuçta tez elden izlenmesi gereken bir film. Ricky Gervais’in yıllardır yaratmaya çalıştığı mizahi üslup Extras dizisiyle şekillenmiş, Ghost Town filmiyle de rengini belli etmişti.

Yalan diye bir şeyin olmadığı, hatta dürüst davranmamanın bile yalan sayıldığı farklı bir evrende, herkes istisnasız ağzına geleni, aklına düşeni, içinden geçeni langır lungur söylemektedir. Böyle bir dünyada bir kaybeden olmak elbette insana daha fazla koymaktadır. Zira herkes kahramanımız Mark’ın ne kadar şişman, ne kadar salak, ne kadar başarısız olduğundan “sesli” bir şekilde bahsetmektedir.

Günün birinde, tam da yumurtanın kaba ete dayandığı bir anda, Mark daha önce hiç yapılmamış, tarif dahi edemediği, isim bile koyamadığı bir eylem gerçekleştirir. Yalan söylemek!

Zekice detaylarla süslü bu leziz filmde Ricky Gervais eşi dostu da toplayıp harika bir ekip yaratmış. Jennifer Garner, Jonah Hill, Rob Lowe, Tina Fey, Philip Seymour Hoffman, Edward Norton... vs.

İlk fırsatta izleyiniz...
The Invention of Lying fragman

saku

0 Responses to "The Invention of Lying"

Yorum Gönder