istanbul'un gözdesi çorlu ???

bir firmanın yeni inşaatını tanıtmak amacıyla yaptığı tv lansman filmine denk geldim geçen akşam... bilmemne city, amanın konutları, vay be şehir tarzı yapıların iddialı filmleri, ilanları yeni bir şey değil hayatımızda... ama bu arkadaşların söylemi bambaşka...

istanbul'un gözdesi çorlu

"yavaş gel" derler adama... coşkunu bil, "muğla'nın gözdesi artvin"e kadar gider ki bu... aklın mı yerinde değil... bu nasıl oldu, ne zaman oldu, biz mi atladık çorlu'nun haritada yer değiştirmesini? coğrafi anlamda ve mesafe itibariyle beylikdüzü'nü bile istanbul ile bağdaştırmakta zorluk çeken bünyelere yapılacak önerme midir bu be ayarsız...?

hani dersin ki "istanbul'un yeni gözdesi çorlu", ha o zaman derim ki geleceğe yönelik bir projenin sonucu olarak ortaya atılan iddia, artık böyle olması umuluyor, bunun için çalışılıyor, buyrun bakalım, yapın görelim... e bu öyle de değil, şu an, şimdi... benim yaşadığım şehrin gözdesi çorlu imiş... güzel çorlu'yu ve çorlu'nun insanlarını tenzih ederek söylüyorum ki, yok öyle bir şey...

nişantaşı dersin, bostancı dersin ne bileyim beşiktaş, taksim, bebek, arnavutköy dersin yahu onları da geçtim ataşehir, beylikdüzü falan da dersin... vicdanen kaldırırız... çorlu ne lan? aynı istanbul'dan mı bahsediyoruz?

6 Responses to "istanbul'un gözdesi çorlu ???"

küfkedisi said :
24 Mart 2010 13:52
Sınırları aşan konutlarımız ile karşınızdayız deselermiş keşke :)))
saku said :
24 Mart 2010 13:57
en azından dürüst, inandırıcı :)
Sokak Kedisi said :
24 Mart 2010 15:44
"Yok artık" dedim. Gebze'ye dayandık İzmit'e ha girdik ha gireceğiz pozisyonundayız tamam ama o kadar da değil hakikaten.

Gerçi haberler de reklamlar da aynı oranda etkiler oldu bu milleti herşeye inanır olduk ya o da ayrı mesele...
CaRtMaNtR said :
25 Mart 2010 07:53
İstanbul göürünümlü Tekirdağ mevkili konutlarımız diye lafa girselermiş keşke :)

Zaten ünivesiteyi Avcılar'da okumuş bir bünyeyim. Çorlu ve İstanbuk kelimeleri aynı cümlede geçince tansiyonum düşüyor, gözlerim kararıyor :)
EphiNee said :
26 Mart 2010 08:59
"deprem Istanbul'dan kaydi Marmara'nin alt tarafini vuracak yasasin!" zihniyetinde olan insanlarimiz icin her yerin bir sekilde Istanbul olmasi fikrinden oturu mudur bu "Corlu, Istanbul'un gozdesi" desturu? Oyleyse ala. Degilse daha ala, demek ki 67'den 81'e cikmis is sayimiz simdi 1'e dogru dusme yolunda demektir (midir?). Pratik, hatirlamasi kolay, her yerin plakasi ayni falan... Yasasin Corlu-Istanbul gozdeligi!
aka: Florida Edirne'nin yeni sit alani (sit ordan)
saku said :
26 Mart 2010 11:40
"her şey her yerde" dağınıklığının coğrafi karşılığını bulmuş adamlar...

Yorum Gönder