the boondock saints II: all saints day (2009)


1999 yılında Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery ve Norman Reedus karizmanın, cool'luğun ve kahramanlığın yepyeni bir portresine imza atmış, kutsal görevlerinde tüm sinemaseverleri arkalarına almışlardı. The Boondock Saints adlı filmde, MacManus kardeşlerin kötülüğe karşı savaşı, yalnızca halk tarafından değil, polis teşkilatı tarfından da desteklemiş, karizmatik duruş ile mizah harikulade bir şekilde harmanlanmıştı


bu şaheserden tam 10 yıl sonra, ağır tahrikler sonucu, kardeşler saklandıkları yerden çıkmak ve kutsal görevlerine kaldığı yerden devam etmek zorunda kalıyor... Willem Defoe'nun yerine bu defa azizlerimize yardım eden kişi ise Julie Benz... kendisi bu filmdeki rolüyle Holly Hunter'ın A Life Less Ordinary filmindeki O'Reilly rolüne görkemli bir göndermede bulunuyor... (fiziksel görünümü ve oyunculuk tekniği anlamında fazlasıyla benziyor olması yetmezmiş gibi)


sinema tarihinde bir devam filminin, ilk filmdeki keyfi, heyecanı ve tadı yakaladığı çok ama çok nadir görülmüştür... bu film de kaideyi bozmuyor... ne yazık ki film mizahi anlamda daha hollywood bir yöne çekilmeye çalışılmış ve dolayısıyla bu hareket karizmadan yemiş... azizlerimizi özleyenler muhakkak izlesin, insanın içi bir hoş oluyor hakikaten... ama ilk filmdeki ruhu beklemeyin derim... ne ilk filmi izlemediniz mi... size söyleyecek laf bulamıyorum, hadi dağılın, kapattık arkadaşım, hadi...

saku

3 Responses to "the boondock saints II: all saints day (2009)"

CaRtMaNtR said :
13 Nisan 2010 19:56
Özellikle benim gibi ilk filmi izlememişler iki filmi ard arda izlesin derim. Çok eğlenceli oluyor. Kuvvetle muhtemel olarak gelecek olan 3. filmide merakla bekliyorum kendi adıma. Bu arada filmlerin özelliklede ilk filmin müzikleri enfes.

İkinci filme gelirsek Sean Patrick Flanery'nin on senede resmen tiği kaymış. Adamcağızın yüzü botokstan tanınmaz halde nerdeyse.

İlk filmdeki Rocco karakterinden sonra ikinci filmdeki Romeo karakteri (ki kendisini Crank 2'dende tanıdığımız Clifton Collins Jr. oynamakta) daha bir deli ama hangisi daha iyi ben tam karar veremedim.

Tabi ilk filmdeki William Dafoe'nun karakter ile ikinci filmde Julie Benz'in karakterinin sertliklerinin cinsiyetleri ile irono oluşturmasıda ayrı bir eğlence sebebi.

Hafif bir Snatch tarzı var ama Tarantino şiddetinede daha bir göz kırpmakta yinede iki tür filmlerinde birebir kopyası denemez.


"Easy boys! Daddy's workin'" :D
saku said :
14 Nisan 2010 14:35
sean patrick talihsiz bir değişim geçirmiş ne yazık ki... ben açık ara rocco derim, onun o naif delikanlılığı ve aslında hüzünlü evrimi tam bir seyirlikti... romeo biraz şebek/şapşal partner gibi kalmış ki zaten neredeyse hiçbir işe yaramıyor...

anladığımız kadarı ile üçüncü film de olacak... o da romantik komedi olmaz umarım...
CaRtMaNtR said :
15 Nisan 2010 09:13
Romeo'nun filmin başlarındaki baskın planı ile Rocco'nun Yakavetta'ya fıkra anlatma sahensini karşılaştırdığımda Romeo daha bir komik geliyor. Birde Clifton Collins Jr.'ın El Huron performansıda sanırım değerlendirmede beni etkiliyor :)

Üçüncü film içinde bir on sene geçerse SPF iyice uzakdoğulu kıvamına gelebilir botokstan :)

Yorum Gönder