The Breakfast Club (1985)


80'lerin en önemli gençlik drama/komedilerinden biri olan The Breakfast Club, karakter, geçmiş ve yaşam tarzı olarak birbirinden tamamen farklı 5 öğrencinin (Allison, Brian, John, Claire, Andy) cumartesi gününü ceza olarak kütüphanede geçirmek zorunda kalmalarından yola çıkar. Farklılıkları ve hayat görüşleri nedeniyle, birbirlerini hiç tanımayan bu beşli de kısa zamanda gergin bir atmosferin içinde kalır.

Ofisinde oturmuş, cezalı öğrencilerin yazmak zorunda olduğu kompozisyonları bekleyen müdür Richard, içerde olup bitenlerden habersizdir. Kompozisyon, öğrencilerin kim olduklarını anlatmalıdır. Ama "ben kimim" sorusunun cevabını vermek, beş gencin hüzünlü ve birbirlirini çözümlemek üzere yaptıkları konuşmalar/yargılamalar yüzünden gitgide zorlaşmaktadır. Herkes olduğu kişiden memnun mudur? İtip kakanlar bir pislik, itilip kakılanlar ise birer sünepe olmaktan bıkmış mıdır?

John Hudges'un yönettiği, şiir gibi yazılmış hüzünlü ve zeka eseri diyaloglarla dolu, tek karesi bile kaçırılmaması gereken bu 80'ler klasiğini mutlaka izleyin...

saku

0 Responses to "The Breakfast Club (1985)"

Yorum Gönder